09/07/2024

CRAMA LIUTA PROPUNE CELE TREI VINURI CE AU CASTIGAT PRESTIGIOASA DISTINCTIE DE VIN AL DIPLOMATILOR PENTRU 2024

 Ceremonia de anuntare publica a  castigatorului VINULUI DIPLOMATILOR a avut loc in prezenta reprezentantilor Institutului de Relatii Intrenationale si Cooperare Economica a Romaniei si ai Cramei LIUTA, castigatoarea premiului VINUL DIPLOMATILOR – CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI PENTRU ANUL 2024 si a domnului Adam Liuta, ales CREATORUL DE VINURI AL ANULUI 2024.





In cadrul competitiei pentru desemnarea VINULUI DIPLOMATIC s-au remarcat in mod special vinurile Aligote de la Crama Liuta, Muscat Ottonel si Feteasca Neagra de la acelasi producator.
Intre vinurile propuse de CRAMA LIUTA pentru concursul VINUL DIPLOMATILOR-CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI pentru 2024 se enumera :





Generații Muscat Ottonel, un vin cu denumire origine controlată, cules la maturitate deplină, DOC-CMD Babadag – tip de vin: DULCE.


Un vin aromat ce reflectă cel mai bine Soarele Dobrogei acumulat în bolul de strugure.






Pe locul II s-a situat Arida cu a sa Fetească Neagră, un vin cu denumire de origine controlată, cules maturitate deplină, DOC-CMD Babadag – SEC

Recomandat a se servi cu preparate tradiționale românești pe bază de carne sau cașcaval maturat.

Vinul a luat 97 de puncte in cadrul concursului VINUL DIPLOMATILOR-CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI





Marele castigator al concursului a fost Generații Aligote, un vin cu denumire de origine controlată, cules maturitate deplină, DOC-CMD Babadag – SEC, un vin alb sec, echilibrat, cu aromă complexă, elegantă. 

Gustul este ușor pelin și de cicoare, plin de prospețime, cu o bună mineralitate și aciditate pronunțată.


Aligote-ul de la CRAMA LIUTA a luat 98 de puncte in cadrul competitiei.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Mai multe informatii despre CRAMA LIUTA-CREATOAREA CELUI MAI BUN VIN AL ROMANIEI PENTRU ANUL 2024 puteti descoperi aici:



ADAM LIUTA NUMIT CREATORUL DE VINURI AL ANULUI 2024 PRIMESTE PREMIUL VINUL DIPLOMATILOR

VINUL DIPLOMATILOR PENTRU ANUL 2024 VINE DE LA CRAMA LIUTA

 VINUL DIPLOMATILOR – CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI PENTRU ANUL 2024

CRAMA LIUTA PROPUNE CELE TREI VINURI CE AU CASTIGAT PRESTIGIOASA DISTINCTIE DE VIN AL DIPLOMATILOR PENTRU 2024

E OFICIAL! CRAMA LIUTA CREEAZA CEL MAI BUN VIN DIN ROMANIA PENTRU ANUL 2024


♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦


In deschiderea ceremoniei prof.dr. Anton Caragea, presedinte IRICE a declarat: “prin VINUL DIPLOMATILOR – CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI onoram nu doar un vin, ci o regiune a tarii, oamenii acelei regiuni si creatia lor deosebita si o propunem nu doar comunitati diplomatice, ci si tuturor celor ce vor sa cunoasca vinul romanesc.


Ne bucuram astazi, gratie eforturilor CRAMEI LIUTA, de faptul ca cea mai importanta recunoastere a vinului romanesc in plan national si international ajunge in Dobrogea.

Aici vinul se cultiva cu dragoste de mai bine de 5.000 de ani si ma bucur sa vad ca si astazi aceasta traditie este recunoscuta si apreciata prin vinurile LIUTA. “


Dl. Adam Liuta, directorul CRAMEI LIUTA si laureatul pentru anul 2024 al premiului CREATORUL DE VINURI AL ANULUI 2024 a multumit pentru increderea aratata de diplomati si de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica si a facut o scurta prezentare a CRAMEI LIUTA.





“Situata pe taramul nisipos-calcaros al dealurilor Babadagului, beneficiind de expunere solara ce garanteaza o recolta  de calitate, si de un climat exceptional ce uneste influenta benefica a marii, a lacului Babadag si a padurii Babadag cu un areal special ce se intinde de la Enisala pana la Gura Portitei aici avem tot ce ne trebuie pentru a creea vinuri bune, de a caror calitate va puteti convinge.


Istoria Cramei Liuta de Babadag incepe in 1966 avand peste 66 de ani de activitate, in 2021 si a primit un nou brand si identitate vizuala.

Crama are in exploatare 190 de hectare cu o calitate foarte buna a strugurilor de unde vine o calitate foarte buna a vinurilor pe care va invitam sa le degustati” a concluzionat in aplauzele celor prezenti dl  Adam Liuta.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Mai multe informatii despre prezenta internationala a vinurilor romanesti puteti afla aici:

 
 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦


Ceremonia s-a incheiat cu inmanarea publica a diplomei de CREATOR DE VINURI al anului 2024 d-lui Adam Liuta si a premiului VINUL DIPLOMATILOR PENTRU ANUL 2024 pentru Crama Liuta.





Apoi cei prezenti s-au putut convinge de justetea alegerii diplomatilor intr-o ceremonie publica de degustare a celor trei soiuri premiate in acest an: Aligote, Muscat Ottonel si Feteasca Neagra de la Crama Liuta.


Pentru cei ce doresc sa se simta ca niste adevarati diplomati si sa deguste CEL MAI VIN AL ROMANIEI, Crama LIUTA va sta la dispozitie la datele de contact.



Crama Liuta
Str. Ciucurovei nr.6
Babadag, Tulcea, România
Email: office@cramaliuta.ro
Tel: +40 734 660 205.