31/12/2024

CE ISI PROPUNE ANTON MAZARIANU NOUL PRESEDINTE AL CONSILIULUI DE AFACERI ROMANIA-LAOS?

Din 18 decembrie 2024 dl. Anton Ioan Mazarianu a devenit noul Presedinte al Consiliului de Afaceri Romania-Laos, institutia dedicata colaborarii economice dintre Romania si Laos, una din primcipalele tari membre ASEAN (Asociatia Natiunilor Asiei de Sud-Est).


Domnul Ioan Anton Mazarianu are o experienta de peste 25 de ani in comertul exterior, in promovarea economiei romanesti si a produselor sale pe diverse piete din Asia si Africa promite sa aduca un flux de energie si dinamism in Consiliul de Afaceri Romania-Laos-CARL care pana la aceasta data ramane principala si unica poarta pentru economia romaneasca pentru a patrunde pe pietele din ASEAN. 

Ca urmare a acestor merite si realizari exceptionale, la sediul COMES SA din Piatra Neamt, in data de 18 decembrie 2024, s-a desfasurat ceremonia oficiala de incredintare a mandatului de Presedinte al Consiliului de Afaceri Romania-Laos pentru urmatorii cinci ani (2025–2030) domnului Ioan Anton Mazarianu.

Profesor Dr. Anton Caragea, Presedintele Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICER) inmaneaza, intr-un cadru oficial, decretul de numire al noului Presedinte al Consiliului de Afaceri Romania-Laos in persoana dlui Anton Mazarianu.

Pentru a sprijinii si dinamiza activitatea CARL, dl Ioan Anton Mazarianu aduce in beneficiul CARL si resursele firmei pe care o conduce COMES SA, principalul producator in plan national de schimbătoare de căldură și fascicule tubulare, reactoare de proces, vase sub presiune, coloane cu interioare, secții tubulare pentru răcitoare de aer, filtre și separatoare, sisteme de combustie, incineratoare.



Noul Presedinte al Consiliului de Afaceri Romania-Laos: Ioan Anton Mazarianu aduce experienta si un nou suflu economiei romanesti si pozitionarii ei internationale.


Consiliul de afaceri România-Laos (CARL) a fost creat în 2013 ca organizaţie de promovare economica si investitionala, la iniţiativa Primului Ministru al Laos DPR — Biroul de Promovare Comercială şi Economică (BPCE), în colaborare cu un grup reprezentativ de organizaţii şi societății române şi laosiene şi aflat in administrarea Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.


♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Va invitam sa cititi mai mult despre Consiliul de Afaceri Romania-Laos accesand aceste link-uri:

SITE-UL CONSILIULUI DE AFACERI ROMANIA-LAOS

PAGINA DE PREZENTARE A PRESEDINTIEI CONSILIULUI DE AFACERI ROMANIA- LAOS

2024 VIZITA OFICIALA IN LAOS A DELEGATIEI ROMANE

INAUGURAREA IN 2013 a CONSILIULUI DE AFACERI ROMANIA-LAOS

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

09/07/2024

CRAMA LIUTA PROPUNE CELE TREI VINURI CE AU CASTIGAT PRESTIGIOASA DISTINCTIE DE VIN AL DIPLOMATILOR PENTRU 2024

 Ceremonia de anuntare publica a  castigatorului VINULUI DIPLOMATILOR a avut loc in prezenta reprezentantilor Institutului de Relatii Intrenationale si Cooperare Economica a Romaniei si ai Cramei LIUTA, castigatoarea premiului VINUL DIPLOMATILOR – CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI PENTRU ANUL 2024 si a domnului Adam Liuta, ales CREATORUL DE VINURI AL ANULUI 2024.





In cadrul competitiei pentru desemnarea VINULUI DIPLOMATIC s-au remarcat in mod special vinurile Aligote de la Crama Liuta, Muscat Ottonel si Feteasca Neagra de la acelasi producator.
Intre vinurile propuse de CRAMA LIUTA pentru concursul VINUL DIPLOMATILOR-CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI pentru 2024 se enumera :





Generații Muscat Ottonel, un vin cu denumire origine controlată, cules la maturitate deplină, DOC-CMD Babadag – tip de vin: DULCE.


Un vin aromat ce reflectă cel mai bine Soarele Dobrogei acumulat în bolul de strugure.






Pe locul II s-a situat Arida cu a sa Fetească Neagră, un vin cu denumire de origine controlată, cules maturitate deplină, DOC-CMD Babadag – SEC

Recomandat a se servi cu preparate tradiționale românești pe bază de carne sau cașcaval maturat.

Vinul a luat 97 de puncte in cadrul concursului VINUL DIPLOMATILOR-CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI





Marele castigator al concursului a fost Generații Aligote, un vin cu denumire de origine controlată, cules maturitate deplină, DOC-CMD Babadag – SEC, un vin alb sec, echilibrat, cu aromă complexă, elegantă. 

Gustul este ușor pelin și de cicoare, plin de prospețime, cu o bună mineralitate și aciditate pronunțată.


Aligote-ul de la CRAMA LIUTA a luat 98 de puncte in cadrul competitiei.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Mai multe informatii despre CRAMA LIUTA-CREATOAREA CELUI MAI BUN VIN AL ROMANIEI PENTRU ANUL 2024 puteti descoperi aici:



ADAM LIUTA NUMIT CREATORUL DE VINURI AL ANULUI 2024 PRIMESTE PREMIUL VINUL DIPLOMATILOR

VINUL DIPLOMATILOR PENTRU ANUL 2024 VINE DE LA CRAMA LIUTA

 VINUL DIPLOMATILOR – CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI PENTRU ANUL 2024

CRAMA LIUTA PROPUNE CELE TREI VINURI CE AU CASTIGAT PRESTIGIOASA DISTINCTIE DE VIN AL DIPLOMATILOR PENTRU 2024

E OFICIAL! CRAMA LIUTA CREEAZA CEL MAI BUN VIN DIN ROMANIA PENTRU ANUL 2024


♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦


In deschiderea ceremoniei prof.dr. Anton Caragea, presedinte IRICE a declarat: “prin VINUL DIPLOMATILOR – CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI onoram nu doar un vin, ci o regiune a tarii, oamenii acelei regiuni si creatia lor deosebita si o propunem nu doar comunitati diplomatice, ci si tuturor celor ce vor sa cunoasca vinul romanesc.


Ne bucuram astazi, gratie eforturilor CRAMEI LIUTA, de faptul ca cea mai importanta recunoastere a vinului romanesc in plan national si international ajunge in Dobrogea.

Aici vinul se cultiva cu dragoste de mai bine de 5.000 de ani si ma bucur sa vad ca si astazi aceasta traditie este recunoscuta si apreciata prin vinurile LIUTA. “


Dl. Adam Liuta, directorul CRAMEI LIUTA si laureatul pentru anul 2024 al premiului CREATORUL DE VINURI AL ANULUI 2024 a multumit pentru increderea aratata de diplomati si de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica si a facut o scurta prezentare a CRAMEI LIUTA.





“Situata pe taramul nisipos-calcaros al dealurilor Babadagului, beneficiind de expunere solara ce garanteaza o recolta  de calitate, si de un climat exceptional ce uneste influenta benefica a marii, a lacului Babadag si a padurii Babadag cu un areal special ce se intinde de la Enisala pana la Gura Portitei aici avem tot ce ne trebuie pentru a creea vinuri bune, de a caror calitate va puteti convinge.


Istoria Cramei Liuta de Babadag incepe in 1966 avand peste 66 de ani de activitate, in 2021 si a primit un nou brand si identitate vizuala.

Crama are in exploatare 190 de hectare cu o calitate foarte buna a strugurilor de unde vine o calitate foarte buna a vinurilor pe care va invitam sa le degustati” a concluzionat in aplauzele celor prezenti dl  Adam Liuta.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Mai multe informatii despre prezenta internationala a vinurilor romanesti puteti afla aici:

 
 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦


Ceremonia s-a incheiat cu inmanarea publica a diplomei de CREATOR DE VINURI al anului 2024 d-lui Adam Liuta si a premiului VINUL DIPLOMATILOR PENTRU ANUL 2024 pentru Crama Liuta.





Apoi cei prezenti s-au putut convinge de justetea alegerii diplomatilor intr-o ceremonie publica de degustare a celor trei soiuri premiate in acest an: Aligote, Muscat Ottonel si Feteasca Neagra de la Crama Liuta.


Pentru cei ce doresc sa se simta ca niste adevarati diplomati si sa deguste CEL MAI VIN AL ROMANIEI, Crama LIUTA va sta la dispozitie la datele de contact.



Crama Liuta
Str. Ciucurovei nr.6
Babadag, Tulcea, România
Email: office@cramaliuta.ro
Tel: +40 734 660 205.