21/11/2020

SFATURI SI MASURI PENTRU HOTELIERI SI MAGAZINE IN PREVENIREA SI COMBATEREA COVID-19 DE LA EXPERTII CONSILIULUI EUROPEAN PENTRU TURISM SI COMERT

De acum inainte trebuie sa intelegem ca vom trai pe termen foarte lung sub semnul COVID-19 si a SARS-COV 2 apreciaza expertii, ca orice forma de gripa acestea nu ne vor mai parasi niciodata, efectul lor se va reduce ca urmare a aparitiei unor antibiotice si antivirale de ultima generatie, dar ele nu ne vor parasi niciodata, sunt aici ca sa ramana apreciaza la unison expertii.





CERTIFICAREA MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 ofera institutiilor interesante un acces spre increderea consumatorilor si spre o baza de date instrumentala in prevenirea infectiilor si in stabilirea unui plan de mentinere a igienei si protectie consumatorilor.





Ca atare prezenta si extinderea coronavirusului va obliga mall-urile, magazinele si hotelurile să stabilească noi măsuri de prevenire în unități ce au legatura cu publicul larg cu scopul de a atenua riscul de contagiune pentru angajații și clienții lor.

Următoarea listă prezintă câteva exemple practice care sunt deja aplicate de lanțurile hoteliere si de magazine internaționale, atât în Europa, cât și în SUA si Canada.


Recomandările menționate în acest articol au fost furnizate de Dr. Radu Alexandru, Director de Certificare pentru Igiena si preventie CVID 19 la Consiliul European pentru Turism si Comert, care a discutat aceste solutii cu managerii hotelieri, managerii de lanturi de magazine si prevenirea riscurilor din lanturile hoteliere internationale


Grija fata de resursa umana


Controlul zilnic al stării de sănătate a lucratorilor. „La cel mai mic simptom de infecție, trimiterea directă la servicul medical”, explică Radu Alexandru.

Verificați dacă perioada de carantină a angajaților cu suspiciuni de infecție este respectată.

Instruire cu privire la modul în care să îndepliniți sarcinile zilnice mai în siguranță și cum trebuie folosite echipamentele de protecție personală și igienă în siguranță, prin intermediul inernetului, e-mailurilor, discutiilor cu staff-ul, etc.



♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦


Mai multe despre CERTIFICAREA MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 (SARS-COV-2)











♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦



Asigurarea de resurse materiale 


Semnalizarea zonelor de risc și zonelor de preventie. 

In primul rand fitți atenți la recepție, este un loc fierbinte. Este locul în care oamenii se adreseaza la sosirea la hotel si apoi pe intreaga durata a sejurului.

Trebuie crescuta frecvența de curățare și dezinfectare în acel loc”.


Asigurarea de mijloace de preventie.

Amplasarea dispensoarelor de produse pentru dezinfectare in zonele publice.

Îmbunătățirea stocului de produse de curățare și a echipamentelor de protecție pentru a evita epuizarea, înainte de a exista o cerere mare: mănuși, măști, etc.

Izolarea, cu ajutorul unui plastic protector transparent, toate acele elemente care pot conține virusul și care sunt greu de curățat: 
tastatura ascensoarele, telecomenzile, tastaturile etc.

„Controalele de televiziune, de exemplu, au multe adâncituri. Sunt greu de curățat bine. Cel mai bine este să le înfășurați cu o pungă de plastic, pe care apoi o schimbati dupa fiecare client.


Imbunătățirea procedurilor și protocoalelor interne


Modernizarea planului de curățare a hotelului, în termeni de regularitate și eficacitate a produselor utilizate.

Dezinfectarea valizelor clienților cu produse dezinfectate la sosirea la hotel.

Curățarea mai regulată a filtrelor de ventilație. „Atenție, acest lucru este foarte important”, spune R. Alexandru.

Informarea continua cu privire la planul de prevenire și igiena a angajaților.

Participarea la seminarii și sesiuni de instruire, unde se împărtășesc experiențe de bune practici. „Este important să înveți din ceea ce au implementat hotelurile/magazinele din alte țări afectate deja de virus”.

Identificați, analizați și modificați acele procese de interacțiune în care poate fi redus contactul direct dintre angajat și client.


De exemplu: bagaje, valet, room service, recepție, concierge, etc. 
„Este recomandabil să faceți contactul esențial minim, fără a reduce nivelul de atenție corespunzător categoriei centrului hotelier”, explică acest expert.

Catering. „Este o parte complicată, deoarece multe hoteluri depind de alte companii și este greu de controlat. 

Poate exista riscul de infecție și clientul acuză hotelul tău. 

Cel mai bine ar fi să controlați intern procesele sau să angajați doar acele companii care au certificate de prevenire si igiena anti-COVID-19”, explică acest expert.

Controlul intrării angajaților externi în zonele interne ale hotelului.


Puncte pozitive ale crizei. 


Cea mai importanta consecinta pozitiva este ca actuala criza a coronavirusului va provoca o „schimbare de mentalitate” în rândul consumatorilor în ceea ce privește importanța igienei in magazine si unitati hoteliere și, prin urmare, „numai acele hoteluri si magazine care intreprind acțiuni preventive și de protecție vor fi evaluate pozitiv de consumatori”. 


No comments: